Bra att veta

Så kan du hjälpa ett skolbarn i krisdrabbade Etiopien

Så kan du hjälpa ett skolbarn i krisdrabbade EtiopienSå kan du hjälpa ett skolbarn i krisdrabbade Etiopien bild nr 2Så kan du hjälpa ett skolbarn i krisdrabbade Etiopien bild nr 3Så kan du hjälpa ett skolbarn i krisdrabbade Etiopien bild nr 4
Så kan du hjälpa ett skolbarn i krisdrabbade Etiopien bild nr 6

Som en del av sitt utbildningsprojekt erbjuder Barnsamariten möjligheten att bli skolfadder åt barn i krisdrabbade Etiopien. För en liten summa pengar ger skolfaddern möjlighet för ett barn att gå i skolan en hel månad.

Barnsamariten erbjuder möjligheten att bli skolfadder för barn i Etiopien. Välgörenhetsorganisationen med huvudkontor i Bankeryd har ett pågående utbildningsprojekt, med totalt fem skolor i det krisdrabbade landet. I det här fallet går hjälpen till barn på skolan Gallo Hargissa. Skolfaddern betalar in 150 kronor varje månad, vilket täcker alla kostnader för barnets skolgång.

– Det här ger möjlighet för barn att gå i skolan en hel månad, säger Britt-Marie Ström, som nyss är hemkommen från en resa till Afrika.

Barnsamariten är en organisation som jobbar utifrån FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. Den vilar på en kristen värdegrund om alla människors lika värde. Projektet i Etiopien är ett av många organisationen bedriver. Den har även pågående projekt i Brasilien, Zambia och Demokratiska republiken Kongo.

– Vi jobbar med inhemska organisationer. De driver projekten, medan vi fungerar som rådgivare och finansiärer. Vi arbetar nära organisationerna och dialogen oss emellan är viktig. Vi vet att det finns organisationer som på plats arbetar för att hjälpa sitt eget folk, säger Ström.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen