Sport Fotboll

Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären

Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiärenTord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 2Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 3Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 4
Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 6Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 7Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 8Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 9
Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 11Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 12Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 13Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 14
Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 16Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 17Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 18Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 19
Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 21Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 22Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 23Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 24
Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 26Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 27Tord förlorade i slutminuterna i hemmapremiären bild nr 28

FOTBOLL  Jakten på tre poäng kommer att fortsätta för Tord som inkasserade sin andra raka förlust.
– Jag är väldigt besviken över att vi förlorar matchen, fast insatsen var okej över 90 minuter, sa Marcus Vaapil.

 

Det var bittert på Rosenlunds hemmaläktare när Tord på nytt tappade poäng. I seriepremiären blev det förlust och mot Derby på lördagen blev det ett nytt nederlag för Jönköpings-laget.

Gästerna Derby från Linköping öppnade matchen på bästa sett. Spelet var på topp och energin flödade. Redan i den fjärde minuten skulle Emil Dangnäs springa sig fri för att sedan placera in 0-1.
– Vi släpper in ett enkelt mål i början på matchen där de straffar oss när vi sover lite, förklarade hemmalagets tränare Marcus Vaapil.
Det var just frilägen som Tord skulle släppa igenom i den här matchen. Rikard Hallin kom att bli matchvinnare ett tag när han räddade friläge på friläge.
– Det kändes bra att göra räddningarna men sen ska jag inte behöva göra så många räddningar, tyckte Tords-keeper Rikard Hallin.

Kvitteringen
Tord var ändå inte uddlösa och efter ledningsmålet började hemmalaget hitta ett spel genom kanterna. Därefter kom sedan kvitteringen, Vincent Mawana hittade en frispark till mittbacken Kristian Kairouz som petade in bollen på bortre stolpen till 1-1.
– Vi jobbade oss in i matchen och kvitterar innan paus. Vi kanske skulle ha gjort ett mål till innan halvtid, berättade Marcus Vaapil.
Matchen böljade fram och tillbaka, Derby tappade lite energi och i slutet på den första halvleken hade Vincent Mawana chansen att ta ledningen för Tord, men den gången var stolpen i vägen.


Nummer nio Nima Beik löpte och löpte. Men chanserna var få för anfallaren. Även kreatörerna Mawana och Viktor Niklasson letade ytor men Derby försvarade disciplinerat.
– Det kändes som en tidsfråga innan vi skulle göra mål, men får man inte bollen så brukar den komma i den andra ändan, sa hemmatränaren.
Med halvtimmen kvar flyttade Tord upp positionerna vilket gjorde att Derbys djupledsspel kom att betala sig. Flera gånger sprang Emil Dangnäs förbi men målvakten Rikard Hallin stod varje gång i vägen.

Ihålligheten straffade sig
Men länge till kunde inte ens Hallin stå i vägen för gästerna. Ihålligheten i försvaret kom att straffa sig.
– Det handlade om beslutsamhet, vi var inte tillräckligt tuffa, berättade Rikard Hallin.
Med fyra minuter kvar av matchen, kom en långboll som Derby-anfallaren Dangnäs kunde sno åt sig efter att ha slitit sig loss från en Tord-försvarare. Anfallaren kom fri och hittade in till sin anfallskollega som gled in bollen i mål till 1-2.
En sur förlust för Tord.
– Derby försvarade sig bra idag samtidigt som vi inte gjorde mål på våra chanser. De utnyttjade två djupledsbollar, var slutorden hos Marcus Vaapil som ändå tyckte att det här var en match i rätt riktning för laget.

Matchfakta

Fotboll, Division 3
Tord-Derby 1-2 (1-1)
0-1 Emil Dangnäs (4), 1-1 Kristian Kairouz (44), 1-2 (?).
Plats: Rosenlunds IP. 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen