Blåljus Öxnehaga

Polisen utreder mordbrand på Öxnehaga

Polisen utreder mordbrand på ÖxnehagaPolisen utreder mordbrand på Öxnehaga bild nr 2Polisen utreder mordbrand på Öxnehaga bild nr 3Polisen utreder mordbrand på Öxnehaga bild nr 4
Polisen utreder mordbrand på Öxnehaga bild nr 6Polisen utreder mordbrand på Öxnehaga bild nr 7Polisen utreder mordbrand på Öxnehaga bild nr 8Polisen utreder mordbrand på Öxnehaga bild nr 9
Polisen utreder mordbrand på Öxnehaga bild nr 11

Larmet om brand i ett flerfamiljshus på Öxnehaga kom till SOS alarm vid 21:30-tiden under lördagskvällen. Polisen utreder nu händelsen rubricerad som mordbrand då familjen som bor i lägenheten ska ha levt under hot i flera månader. 

Branden startade på en balkong och sedan spridit sig till nästa våning men kunde snabbt släckas. Dock spred sig röken till flera lägenheter.

Inga personskador
Polisen bekräftar att det inte uppstått några personskador i samband med händelsen. Socialstyrelsen var på plats under lördagskvällen som ett stöd för oroliga boende. 

Misstänkt mordbrand
Under söndagen har man inte lyckats ta reda på hur branden startat och polisen inledde förundersökningen gällande mordbrand. 

Levt under hot
Enligt uppgifter till Jönköpings-Posten ska familjen som bor i lägenheten ha levt under hot under flera månader. 

– Ja, det har förekommit något slags hot, men exakt vad det är vet jag i nuläget inte, säger polisens presstalesman Lasse Johansson till Jönköpings-Posten. 

Avspärrningarna på platsen hävdes under söndagskvällen. 

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen