Sport Fotboll Jönköping

Jönsson: Så ska J-Södra slå Falkenberg

Jönsson: Så ska J-Södra slå Falkenberg

Jönköpings Södra har ny chans till tre allsvenska poäng när Falkenberg gästar Stadsparksvallen på onsdagskvällen. Jminis Adam Jönsson har tagit fram tre nycklar till tre poäng. 

Jönköpings Södra har inlett Allsvenskan på ett ypperligt sätt. I kvällens match mot Falkenberg finns det bra chanser till tre nya poäng.

När vi blickar tillbaka efter 30 spelade omgångar kan matchen på Stadsparksvallen i slutet av april visat sig ha varit av yttersta vikt.

J-Södra – kanske till största delen på grund av laget är allsvensk nykomling – ses fortfarande av en del som ett potentiellt lag som kommer slåss kring nedflyttningsstrecket. Falkenberg ses också som ett möjligt bottenlag. Därmed kan tre poäng ge J-Södra en stor fördel när serien drar ihop sig i höst.

Här är tre nycklar till tre poäng i kvällens match.

Var vaksam på fasta situationer
Falkenberg är starka på fasta situationer. Det såg vi framför allt i fredagens hemmamatch mot IFK Norrköping. J-Södra får absolut inte lov att tappa markeringen på någon av gästernas fyrtorn i straffområdet. Då kan det straffa sig rejält.

Spela med högt tempo
Gästerna från Halland gillar att dra ned på tempot för att få matchen dit de själva vill. Det gäller för J-Södra att fortsätta tro på den spelidé laget underkastat sig hittills. Laget måste bland annat fortsätta våga spela bollen genom alla lagdelar, flytta fram ytterbackarna och hota i djupled med en vindsnabb Pawel Cibicki.

Håll koll på Hakeem Araba
I Gustaf Nilssons frånvaro är det främst Hakeem Araba som ska hota J-Södra-försvaret. Och det är faktiskt ett ganska stort hot. Den reslige engelsmannen är stark i boxen, vilket kommer ge André Calisir och Joakim Karlsson en tuff uppgift. Kan J-Södra effektivt ta bort Araba har laget skapat sig en bra chans till tre poäng.

LÄS MER: Jönsson: ''Jimmy Thelin har skapat en vinnarmentalitet''

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen