Event

Nya appar ska få ungdomar i rörelse

Nya appar ska få ungdomar i rörelseNya appar ska få ungdomar i rörelse bild nr 2Nya appar ska få ungdomar i rörelse bild nr 3

I helgen anordnade NY Interactive ett hackathon i Jönköping. Syftet var att ta fram en digital lösning som får ungdomar att röra på sig mer. Totalt resulterade eventet i fyra nya appidéer.

I helgen anordnades Madhack i Jönköping. Bakom initiativet står NY Interactive, som är en del av NY Collective.

– Syftet var att skapa ett hackathon med fokus på att få ungdomar att röra på sig, säger Jesper Källgård, interaktionsdesigner på NY.

Totalt deltog 25 personer i eventet, uppdelade i fyra lag. De fick i uppgift att ta fram en digital lösning som får stillasittande ungdomar att röra på sig mer.

Det vinnande laget Mowe bestod av studenterna Isak Höglund, Isak Fagerlund, Emil Carlsson och Malin Andersson. Idén går ut på att få ungdomar att ta första steget till att motionera.

Madhack resulterade i fyra appar med olika sätt att ta sig an problemet. En gemensam tanke med apparna var ett slags incitament för att röra på sig.

– De hämtade alla inspiration från de stillasittande aktiviteter ungdomar sysslar med på sin fritid och utgick från det i sina lösningar, säger Källgård.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen