Politik

Två toppolitiker hoppar av sina uppdrag

Två toppolitiker hoppar av sina uppdragTvå toppolitiker hoppar av sina uppdrag bild nr 2

AnneMarie Grennhag, moderaternas gruppledare samt Ola Helt, vice gruppledare har hoppat av sina uppdrag. Båda har tidigare varit i blåsväder.

Det var i tisdags kväll, som moderaternas fullmäktigegrupp träffades. Då gick både AnneMarie Grennhag och Ola Helt ut med att att de ställer sina platser till förfogande.

Varit i blåsväder
Tidigare har de båda moderaterna varit i blåsväder efter att Ola Helt smygfotograferade folk och skrev nedsättande kommentarer på sitt Instagramkonto. AnneMarie Grennhag ska sedan försökt ta reda på vem, som läckte uppgifterna till media.

Anledningen till avhoppet ska dock vara, säger Grennhag, till SVT Nyheter Jönköping, att personer i partiet "systematiskt misskrediterar de förtroendevalda".

"Läste lusen av gruppen"
På plats i tisdags fanns också den regionens ordförande, Håkan Jansson. Enligt uppgift SVT Nyheter Jönköping ska Håkan Jansson läst lusen av fullmäktigegruppen.

Håkan Jansson tillbakavisar dock den uppgiften på sitt twitter-konto. Han skriver "Känner inte igen beskrivning av möte. Läste inte lusen av någon".

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen