Affärer

Sport Competence blev publikens favorit i Gasellsprånget

Sport Competence blev publikens favorit i Gasellsprånget

Jönköpingsföretaget Sport Competence utsågs i kväll till vinnare i deltävlingen av Di Gasellsprånget, som lyfter fram unga och snabbväxande företag. Startupen har nu chansen att gå vidare till finalen i Göteborg.

I dag avgjordes en av deltävlingarna i Gasellsprånget på Kulturhuset Spira. Tävlingen anordnas av Dagens industri och utser Sveriges snabbast växande unga företag. Företrädare för två nystartade företag från Jönköpingsregionen blev utfrågade om sina affärsidéer av en jury. Därefter röstade publiken fram en vinnare.

I Jönköping föll valet på Sport Competence, ett företag som startade sin verksamhet i januari 2016. Idén med företaget är att samla landets främsta kompetens inom idrottsrörelsen på en digital plattform. Bland tjänsterna som erbjuds finns webinarier med kända idrottsprofiler som Tina Thörner och Thomas Ravelli. Verksamheten riktar sig till svenska idrottsföreningar.

– Målsättningen är att svenskt föreningsliv inom idrott ska få bättre förutsättningar att utvecklas, säger Ralf Lilja, vd för Sport Competence, till Jaffärer.

Företaget leds av Lilja tillsammans med ordföranden och finansiären Björn Thyselius. På kort tid har de slutit avtal med ett flertal stora idrottsförbund, däribland Svenska Fotbollförbundet. Lilja berättar att han själv inte trodde SvFF skulle hoppa på så tidigt som de gjorde. Förhoppningen var att få med dem inom tre års tid. I framtiden finns planer på att även expandera utanför landets gränser.

– Om tre år tror jag vi finns på den europeiska marknaden, säger Lilja.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen