Sport Fotboll Jönköping

Jönsson: Ett poäng med mersmak

Jönsson: Ett poäng med mersmak

Det blev ingen seger mot Falkenberg men Jönköpings Södra kan trots det se positivt på sin insats, skriver Jminis Adam Jönsson. 

Det luktade tre poäng kring Jönköpings Södra inför hemmamatchen mot Falkenberg på onsdagskvällen.

Hemmalaget kom till matchen med bra form och en allsvensk topplacering. Bortalaget hade visserligen en seger mot IFK Norrköping i bagaget men hade i övrigt haft svårt att plocka poäng.

J-Södra var också det lag som inledde matchen bäst. Statistiskt var det en jämn första halvlek med 3–3 i skott på mål.

Spelmässigt var de grönvita bättre.

Trots ett par heta lägen – bland annat genom Tommy Thelin och Fredric Fendrich – kändes J-Södra lite stressade i sitt offensiva spel.

Anfallen bestod ofta av ett rakt djupledsspel i stället för att utnyttja det kantspel som J-Södra gjort så framgångsrikt i tidigare matcher.

Hemmalaget skulle få ordning på offensiven. Men det dröjde tills en bit in i den andra havleken.

Då hade Falkenberg redan gjort mål på en vacker frispark. Gästerna tvingade därmed hemmalaget att flytta fram positionerna. Och efter att Pawel Cibicki påpassligt snappat upp en bakåtpassning och serverat Daryl Smylie som kunde rulla in 1–1 i öppet mål var det J-Södras match helt och hållet. Plötsligt var det rappa, ganska kreativa anfallsspelet tillbaka.

LÄS MER: Fendrich: ''Jag ska göra mål''

LÄS MER: J-Södra fortsatt obesegrade på ''Vallen'' – kryssade mot Falkenberg

Laget pressade Falkenberg som kämpade för att slå vakt om poängen.

Det blev visserligen ingen seger. Men likväl en poäng och ett fortsatt starkt hemmafacit. Trots J-Södras starka inledning går det inte att begära att laget ska vinna varje match. Men de grönvita kan ta med sig en poäng med mersmak. De är det bättre laget och visar en stark moral som aldrig slutar kämpa trots ett tufft underläge.

J-Södra kan också ta med sig att det tighta, stabila försvaret fortsätter skörda framgångar. Falkenberg hade inte särskilt många chanser förutom sitt mål. Men en sådan träff kan inte något lag försvara sig mot.

Hemmalagets poäng mot Falkenberg kan också komma att visa sig vara otroligt viktig när serien drar ihop sig i höst. Hasse Eklunds lag är tippat av många att hamna tillsammans med J-Södra i botten av tabellen. Om det skulle bli verklighet är det förstås viktigt att plocka poäng av de lag som förväntas hamna i samma del av tabellen.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen