Nöje

Rockgardens vårsäsong avslutas med Crut-premiär

Rockgardens vårsäsong avslutas med Crut-premiär

På lördag är det säsongsavslutning för Rockgarden i Habo. Då kommer bland annat klassiska Crut och står för underhållningen. Samtidigt är det också premiär för Jönköpingsbandets nya låt om J-Södra. 

Under våren har konsertarrangören Lucas Söderberg återupplivat anrika Rockgarden i Habo. På lördag är det dags för säsongsavslutning. Klubben får då besök av klassiska Jönköpingsbandet Crut, som för första gången framför sin nya låt om J-Södra.

Söderberg har en personlig koppling till Crut och var delaktig redan när bandet släppte den i Jönköping ikoniska HV-låten, som kom till på 1980-talet. Till skillnad från HV-låten är den nya låten om J-Södra inget beställningsjobb. Den är heller inte en direkt följd av lagets sportsliga framgångar.

– Den här nya låten uppstod innan Södra gick upp i Allsvenskan, så den har ingen koppling till det, säger Söderberg.

LÄS MER: Klassiska Rockgarden återuppstår på Spinnet i Habo

LÄS MER: Publikrekord när Dan Hylander spelade på RockGarden

Spelningen med Crut blir vårens sista på Rockgarden, som håller till i Spinnets lokaler i Habo. Rockklubben drevs ursprungligen på numera nedlagda VIP Mellody. Därefter gjordes ett mellanspel på Style. Under våren återupplivades konceptet alltså i Habo, där det också ser ut att bli en fortsättning.

– Det här blir avslutningen på vårsäsongen, sen är vi tillbaka igen i höst, säger Söderberg.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen