Nöje

Crut hyllar J-Södra-fansen – premiär för nya låten på lördag

Crut hyllar J-Södra-fansen – premiär för nya låten på lördag

På lördag är det premiär för Cruts nya låt om J-Södra. Enligt låtskrivaren Mats Danielsson ska den inte jämföras med den klassiska HV-låten. Det är inget beställningsjobb.
– Låten handlar om hur jag och mina polare tar oss till "Vallen" för att titta på J-Södra, säger han.

Jönköpingsbandet Crut är kanske mest kända för sin hyllningslåt till HV71, som ursprungligen gjordes som ett beställningsjobb på 1980-talet. Över 30 år senare kommer nu bandet med en ny idrottsrelaterad låt – den här gången om J-Södra. På lördag premiärspelas låten på Rockgarden i Habo.

LÄS MER: Rockgardens vårsäsong avslutas med Crut-premiär

Idén uppstod förra året när låtskrivaren Mats Danielsson satt och diskuterade med Lucas Söderberg.

– I hela mitt vuxna liv har jag haft människor runt omkring mig som älskat J-Södra, som hyllat dem ganska enögt. Egentligen är det här en hyllningslåt till deras trogna fans som stått dem bi i alla år, som nu får betalt för sitt engagemang. Låten handlar om hur jag och mina polare tar oss till "Vallen" för att titta på J-Södra, säger Danielsson.

Ambitionen är inte att göra en låt som kan mäta sig med den klassiska HV-låten. Danielsson tycker egentligen inte de ska jämföras med varandra. Den nya låten om J-Södra ska inte betraktas som en hyllningslåt, utan snarare som en helt vanlig Crut-låt. 

– Självklart vill vi att folk ska gilla låten, säger han.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen