Sport Fotboll Jönköping

Jönsson: Så ska J-Södra slå AIK

Jönsson: Så ska J-Södra slå AIK

Ny chans till tre poäng när Jönköpings Södra gästar AIK på Friends Arena. Här är Jminis Adam Jönssons tre nycklar till tre poäng. 

En tuff bortamatch väntar Jönköpings Södra när den allsvenska nykomlingen besöker AIK på Friends Arena. 

Men det finns trots det möjligheter att knipa både en och kanske till och med tre poäng mot guldfavoriten.

Här är tre nycklar till tre poäng.

Kontra sönder hemmalaget
AIK kommer förväntas föra matchen hemma på Friends Arena. De svartgula kommer med största sannolikhet också försöka vara det spelförande laget. J-Södra har därför stora chanser att såra hemmalaget genom sitt kontringsspel.

Jimmy Thelins uppställning med fem mittfältare där Robert Gojani och Fredric Fendrich ofta faller djupt ned kan vara en nyckel för att stoppa AIK-anfallen och sätta bollen på en snabb Pawel Cibicki längst fram.

MFF-lånet har med sin speed och teknik bra möjligheter att hota AIK-försvaret. Men det gäller att hålla bollen på marken i stället för att gå en tuff kamp mot AIK:s fyrtorn i straffområdet.

Håll koll på Isak och Strandberg
Stefan Ishizaki är i mångt och mycket kreatören på AIK:s mittfält. Längst fram finns spelare som Alexander Isak och Carlos Strandberg, vilka J-Södra måste ha stenkoll på.

Isak är en snabb, irrationell spelare som tycker om att utmana med sin teknik och snabbhet när han kommer rättvänd.

Strandbergs kanske främsta styrka finns i huvudspelet. Han kommer vara ett ständigt hot i luften.

Behåll kylan
Pressen ligger på AIK. Det är inget snack om saken. Guldfavoriten har blandat och gett i säsongsinledningen medan J-Södra nästintill har gått som tåget.

LÄS MER: AIK-fansens nya hets mot J-Södra

LÄS MER: AIK-fansens hets mot J-Södra: ''Jesus älskar bara Gnaget''

Nykomlingen har allt att vinna i den här matchen medan AIK egentligen har allt att förlora. Laget kommer närmast från en 2–1-förlust borta mot Helsingborg.

De omkring 15 000 på läktarna kommer inte acceptera något annat än en seger. Kan J-Södra hålla tätt inledningsvis och irritera såväl hemmalaget som dess fans finns det goda chanser till poäng. De flesta av oss minns ju hur det gick mot Hammarby för drygt två veckor sedan.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen