Sport

Tufft Swedolrace på Tabersgbanan

Tufft Swedolrace på Tabersgbanan

Läsarnyhet. Jönköpings MK arrangerade Swedolracet på lördagen som lockade ca 500 i publik till banan.

Där var också 76 seniorer som skulle göra upp om 9 direktplatser till finalerna och två chanser att ta sig dit via sista chansen heat.
Knallhårt att ta sig vidare med andra ord och det märktes på kampen ute på banan, där alla gav allt för att vinna.

Bäst lyckades till sist Jesper Sundström (Vimmerby MS) som vann seniorklassen före Jimmy Larsson (Tidaholms MK) därefter kom bästa hemmaföraren som var Oskar Sandström. Mycket bra kört av Oskar som hade 3 segrar i kvalomgångarna också. Även Patrik Snygg från Jönköpings MK hade 3 segrar i kvalet men fick hjälp av banan i starten på A-finalen och slutade 6a.

I juniorklassen dominerade Jönköpings juniorer i grundomgångarna, Mattias Argus-Sahlqvist hade 3 segrar, precis som Emil Hultenius och Kvin Pedersen hade 3 andraplatser. I finalen var det Emil som var snabbast. Mattias kom på 5e plats efter att drivlinan tagit stryk i starten och Kevin blev 6a utan att ha kunnat starta då växellådan gett upp.

Kul för framtiden med så duktiga juniorer.

Damerna hade inte en egen klass utan körde med herrseniorerna. Även här var det en hemmaförare som var bästa placerad med Elvira Sandström som bara var en poäng ifrån att få åka ett ”sista-chansen heat”

En lyckad tävling på Tabergsbanan och Jönköpings MK som återkommer i september med nästa folkracetävling.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen