Blåljus

Misstänkt bussattack: "Det small till något fruktansvärt"

Misstänkt bussattack: "Det small till något fruktansvärt"Misstänkt bussattack: "Det small till något fruktansvärt" bild nr 2

På tisdagseftermiddagen träffades en av Swebus passagerarbussar på väg mot Jönköping av ett föremål. En fönsterruta långt bak på ena sidan av bussen blev totalförstörd. För några veckor sedan inträffade en liknande incident på samma sträcka.

Under färd mellan Stockholm och Jönköping på tisdagen krossades en fönsterruta på Swebus linje 830. Bussen körde närmare bestämt på E4:an mellan Stockholm och Södertälje när det hela inträffade.

– Det small till något fruktansvärt, säger Kent Franklin, som befann sig på bussen.

Franklin vet inte vad som träffade bussen, men berättar att det yttre lagret på den flerglasade rutan blev totalförstört. Passagerare tog kontakt med chauffören, som inte hade lagt märke till händelsen. Bussbyte gjordes senare i Nyköping.

Enligt Swebus presskontakt Christel Grip inträffade en liknande händelse på samma sträcka den 24 april. Det var då också en ruta på bussen som krossades av något föremål.

– Det kan ha varit en fågel, det kan ha varit ett stenskott. Det vet vi inte, säger Grip.

Kent Franklin som befann sig på bussen i eftermiddag tror inte det var en fågel som krossade rutan. Hans uppfattning var att bussen blev beskjuten. Enligt Franklin bekräftades det av busschaufförens reaktion. Denne ska ha sagt att de blir beskjutna ganska ofta.

Den uppgiften dementeras av Christel Grip.

– Det kanske inträffar oftare i lokaltrafiken, men inte när det gäller våra bussar, säger hon.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen