Sport Fotboll Jönköping

J-Södra efter avslaget: ''Vill veta vad vi saknar''

J-Södra efter avslaget: ''Vill veta vad vi saknar''

Förbundsstyrelsen inom Svenska Fotbollförbundet prövar inte Davor Blazevic överklagan gällande sin avslagna dispensansökan. J-Södra ställer sig frågande till beslutet.
– Vi vill veta vad vi saknar, säger J-Södras klubbchef Kjell Lundgren.

Jönköpings Södra ville ha Davor Blazevic. Men Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté valde att avslå målvaktens dispensansökan.

Därefter överklagades beslutet. Men förbundsstyrelsen väljer att inte pröva överklagan, meddelar J-Södra i ett pressmeddelande på tisdagen.

I pressmeddelandet ställer sig J-Södra frågande till varför Blazevic ansökan avslogs medan David Boo Wiklander – som tidigare under våren skrev på för Hammarby – fick sin ansökan godkänd.

‘‘Jönköpings Södra IF anser att det är olyckligt att förbundsstyrelsen har fattat det beslutet, då en prövning hade varit av vikt för den framtida regeltillämpningen. Davor Blazevic har i sin dispensansökan kunnat styrka, genom dokumentation, att han har varit i kontakt med fem klubbar under det senaste övergångsfönstret.

Ordföranden i Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté har tidigare under året, i media, kommenterat en godkänd dispensansökan på följande sätt: ‘‘Han kunde visa upp dokument där han varit i kontakt med fem-sex olika klubbar i allsvenskan utan att få något erbjudande från någon av klubbarna. Så det var ingen tvekan att han skulle få sin dispens, vi följer bara reglerna”, skriver J-Södra i sitt pressmeddelande.

LÄS MER: Ingen Blazevic till J-Södra: ''Olyckligt''

LÄS MER: Damir Mehic har varit en exemplarisk ersättare

LÄS MER: Davor Blazevic vill till J-Södra

– Vi lyfter bara frågan för att få reda på vad det är som gäller, hur regelverket ska tolkas för att vi ska veta vad som gäller. Nu har jag inte all information om det andra fallet men baserat på de uttalanden som gjorts i media om andra fall så ställer vi oss ödmjukt frågande till varför vi får avslag, säger J-Södras klubbchef Kjell Lundgren till Jmini.

– Vi säger inte att vår ansökan är felaktig. Men vi vill veta vad vi saknar för det ska gå igenom. Det har vi inte fått svar på.

Men förbundsstyrelsen håller inte med om att en prövning hade varit av vikt för den framtida regeltillämpningen.

– Vi överprövar bara om det är speciellt unika fall, något som kan påverka tävlingsföreskrifterna i framtiden. Det har inte förbundsstyrelsen ansett att det här fallet gjort, säger Jörgen Eriksson, 1:e vice ordförande i förbundsstyrelsen.

Men är det inte ett unikt fall att Blazevic spelar målvakt, det är ju en ganska utsatt position?

– Det finns många jättekloka argument som är kopplat till fotbollspositionen. Jag är själv före detta målvakt så jag vet hur utsatt positionen är. Men vi försöker använda fotbollsspelare generellt sätt mer än att titta på unika positioner, säger Eriksson.

Beslutet kan överklagas till Riksidrottsnämnden senast 11 maj. Men det kommer troligen inte ske, säger Lundgren.

Klubbens nästa möjlighet att värva Blazevic när övergångsfönstret öppnar igen i juli.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen