Sport Handboll Jönköping

Hallby värvar från Elitserien: ”En klar plan”

Hallby värvar från Elitserien: ”En klar plan”

Hallby Handboll har gjort klart med ett meriterat nyförvärv. Jönköpingskillen Robin Svensson hämtas in från Elitserielaget Redbergslid.
– De verkar ha en klar plan vad jag ska göra, säger Svensson.

För bara ett par veckor sedan spelade han kvartsfinal i Elitserien i handboll. Men nästa säsong återfinns Robin Svensson, född 1994, i den blåa Hallby-tröjan.

– Det här är en fantastiskt värvning. Han har spelat rätt så mycket i Elitserien och varit väldigt, väldigt bra. I kvartsfinalen mot Kristianstad var han riktigt duktig, säger Hallbys sportchef Kim Shepherd.

– Han är en jättebra försvarsspelare. Stor, lång och tuff. Han kan dessutom spela offensivt försvarsspel och defensivt försvarsspel. Han passar in i mallen.

Svensson själv ser fram emot att komma hem till Jönköping.

– De verkar ha en klar plan vad jag ska göra. Främst ska vi se till att vi är kvar i Allsvenskan. Men det långsiktiga målet är ta sig upp till Elitserien.

Hur tror det kommer skilja sig att spela i Elitserien jämfört med Allsvenskan?

– Jag tror ju att det kommer vara skillnad mellan RIK och Hallby. RIK är ändå RIK. Men jag tycker bara det ska bli väldigt spännande att komma hem.

Svensson är ytterligare en av Hallbys spetsvärvningar inför den kommande säsongen. Mittsexan – som även spelar mittförsvar – sällar sig till en skara av nyförvärv som Oliver Löfwenius och Olle Ek.

Truppen är nästintill färdigspikad. Det enda som saknas är ytterligare en målvakt.

Hallby har just nu tre målvakter fördelat över sina två herr-seniorlag.

– Truppen känns bra. Den känns som vi ska kunna etablera oss i Allsvenskan och klara kontraktet under första året. Det har vi som målsättning med den truppen vi har, säger Shepherd.

LÄS MER: Hallby tappar tränaren – han tar över

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen