Nöje Forserum

Los Angeles-par storsatsar på sommarkonserter - i en ladugård

Los Angeles-par storsatsar på sommarkonserter -  i en ladugårdLos Angeles-par storsatsar på sommarkonserter -  i en ladugård bild nr 2Los Angeles-par storsatsar på sommarkonserter -  i en ladugård bild nr 3Los Angeles-par storsatsar på sommarkonserter -  i en ladugård bild nr 4
Los Angeles-par storsatsar på sommarkonserter -  i en ladugård bild nr 6Los Angeles-par storsatsar på sommarkonserter -  i en ladugård bild nr 7Los Angeles-par storsatsar på sommarkonserter -  i en ladugård bild nr 8

I sommar storsatsar Los Angeles-paret och musikprofilerna Hanna Helgegren och Philip Wareborn på ett nytt sommarevent som ska sätta Forserum på den musikaliska kartan. På Ribbingsnäs Säteri utanför Forserum kommer den 100 år gamla ladugården förvandlas till konsertsal, galleri och restaurang. Huvudartist är Samuel Ljungblahd, känd från bland annat Så Ska Det Låta och kronprins Carl Philips och Sofias bröllop förra sommaren.

Initiativtagare till konserterna är alltså Hanna Helgegren och Philip Wareborn. De har rötter i Mullsjö respektive Forserum, men bor numera i Los Angeles. Hanna jobbar som violinist och har spelat med artister som Helen Sjöholm, Robyn och Tommy Körberg. Philip skriver musik till bland annat Discovery Channel och Lady Gagas producent RedOne.

– Vi har länge pratat om att ladugården borde utnyttjas på något vis. Eftersom vi båda är i musikbranschen och har mycket kontakter, så fick vi idén om att anordna sommarkonserter, säger Philip, som är uppväxt i Ribbingsnäs.

– Man behöver inte åka till Stockholm för att uppleva kultur i världsklass, det räcker att ta sig till Forserum, fortsätter Hanna och skrattar.

Kända låtar i ny tappning
Samuel Ljungblahd är känd som Nordens främste soul- och gospelartist.

– Han fick hela Slottskyrkan att gunga under utgångsmarschen på kronprinsbröllopet och vi ser fram emot att uppleva samma sväng i ladugården, säger Philip. Sanna Hogman, vissångerska från Västervik, är kvällens gästartist. Hyllad av både publik och press lyckas hon fånga den nordiska själen med sin musik. I bandet får vi höra musiker från toppskiktet i Sverige.

Nära till jobbet får pianisten Peter Sandwall, som är granne med Ribbingsnäs. Tillsammans kommer denna musikaliska elit bjuda på ett mycket varierat program. Stevie Wonder, Coldplay och Ted Gärdestad varvas med både gospel och visa. Låtarna kommer framföras i nya arrangemang, specialskrivna för Ribbingsnäs Ladugård.

– Det blir somrigt och härligt och något för alla, säger Hanna, som själv kommer leda stråkkvartetten.

Lokal förankring
Ett mål i arbetet med konserterna har varit att utnyttja de resurser som finns i bygden. Därför har paret knutit till sig företag med lokal anknytning. Bland företagen finns Ryds Mat, LjudJohan, ER Bil, Work System, Medica Nord, Bodafors Trä och Stålverket.

I samband med konserterna bjuds även på en ”unik chans att njuta av lokal konst”. Några av traktens konstnärer ställer ut sina verk i nedre delen av ladugården.

– Vi vet att det här kommer bli ett fantastiskt event, med mat och kultur av högsta kvalitet. Besökarna kommer lämna ladugården lite gladare och nöjdare än förut, fyllda av sommarkänslor, lovar Hanna.

Fakta

Konsertdatum
Tid: 30 juni, 1, 2 juli, kl 20
Plats: Ribbingsnäs Ladugård, mellan Nässjö och Forserum

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen