Sport Innebandy

Efter att bara spelat innebandy i en säsong - nu går målkungen till Mullsjö

Efter att bara spelat innebandy i en säsong - nu går målkungen till Mullsjö

Han har bara en hel innebandysäsong bakom sig. Under den gjorde han 55 mål. Nu är Nässjös målkung Pelle Tarenius klar för två år i Mullsjö AIS. Det skriver elitserieklubben i ett pressmeddelande.

Hockey var hans förstasport fram till säsongen 14/15. Men det var när den började närma sig sitt slut som Pelle Tarenius valde att lägga av och istället satsa på innebandyn. Han spelade de fem sista matcherna med Nässjö IBF och fortsatte sedan på den inslagna vägen under 15/16.

- Innan hade jag mer lattjat lite samtidigt som jag spelade hockey. Så förra året var första hela innebandysäsongen för mig, säger Pelle Tarenius i en kommentar.

Det blev en succésäsong. Hans Nässjö slutade på en fjärdeplats i division två och själv stod han för hela 55 mål på 22 matcher.

- Jag fick många bra passningar, säger han ödmjukt om sin galna produktion.

Mullsjö som varit på jakt efter en right-forward, fick upp ögonen för Tarenius.

- Jag blev kontaktad av Adam Fransson och bjöds in till en gemensam provträning för Hovslätt och Mullsjö. Det var för 2-3 veckor sedan och det gick ganska bra där, berättar han och fortsätter:

- Man märker ju direkt att man har bra spelare runtomkring sig, även om det inte var så många från Mullsjö med på just den träningen.

Enligt MAIS gjorde Tarenius ett så pass stort avtryck att klubben nu har nu tecknat ett tvåårsavtal med tjugoåringen.

- Det är spännande med en kille som endast spelat innebandy en hel säsong. Vi har sökt efter en rightare och tror och hoppas att vi här hittat rätt. Även kul för Mullsjö att kunna värva en spelare från höglandet och Nässjö då det är en region där Mullsjö inte varit speciellt synliga innan, säger sportchef Jesper Axell.

LÄS MER: Erik Olofsson klar för Mullsjö AIS

LÄS MER: Lämnar Mullsjö för JIK

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen