Nöje

Dogge: "Jag är stolt kristen"

Dogge: "Jag är stolt kristen"

I dag kommer rapparen Dogge Doggelito till Jönköping och håller två föreläsningar. Dels på Södra Vätterbygdens Folkhögskola, och dels på Fjällstugan. Han ska både berätta om sitt liv som musikartist och om sin kristna tro.

På torsdagen kommer den välkände rapparen Dogge Doggelito till Jönköping och håller två föreläsningar. Han slog igenom som frontfigur i The Latin Kings på 1990-talet. Sedan gruppen upplöstes har Doggelito varit verksam som soloartist. Vid sidan av musiken har han även ägnat en del av sin tid att åt föreläsa.

– Det är en del av att vara Dogge, säger han till Jmini.

I Jönköping inleder han med ett besök på Södra Vätterbygdens Folkhögskola, där han kommer berätta om den livsresa han gjort.

– Jag kommer dela med mig om mitt liv och hur jag blev den jag är. Jag har fått rappa i 33 år nu, så det har varit en fantastisk resa, säger han.

På kvällen kommer han till Fjällstugan, där föreläsningen kommer vara inriktad mer på rapparens kristna tro.

– Jag är stolt kristen och öppen med det. Det är viktigt på ett personligt plan, säger han.

Doggelito betonar att alla är hjärtligt välkomna till föreläsningen på Fjällstugan, som är ett samarrangemang med Studieförbundet Bilda. I samband med föreläsningen kommer han även bjuda på lite rap. Det hela drar igång kl. 18.00.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen