Länet Lag och Rätt

Var tredje Jönköpingsbo vill förbjuda biltrafik

Var tredje Jönköpingsbo vill förbjuda biltrafik

En ny Sifo-undersökning visar att var tredje Jönköpingsbo vill förbjuda biltrafik på fler gator i staden. Det överensstämmer väl med statistiken på riksnivå. Samtidigt är tre av fem emot ett ökat förbud.

En av tre Jönköpingsbor vill förbjuda biltrafik på fler gator i staden. Det visar en ny undersökning från Sifo. Undersökningen är en del av Samhällsbarometern 2016, som tar upp statistik gällande städer och stadsmiljö.

Hela 34 procent av invånarna i Jönköpings län tycker att biltrafik bör förbjudas på fler gator. Omvänt är 62 procent emot ett sådant förbud. Jönköping ligger ungefär i linje med riksnivån i den här frågan.

Mest negativa till biltrafik är Stockholmsborna. I huvudstaden tycker 43 procent att biltrafik borde förbjudas på fler gator. Mest positiva till biltrafik är invånarna i Skåne. Där är det endast 27 procent som vill förbjuda biltrafik på fler gator.

I hela landet är det fler män än kvinnor som vill förbjuda biltrafik. 35 procent av landets män är för ett ökat förbud, men bara 31 procent av kvinnorna.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen