Blåljus

Man erkänner knarksmuggling – nekar till brott

Man erkänner knarksmuggling – nekar till brott

En man från Jönköping döms för att ha smugglat knark med tåg från Köpenhamn. Mannen hävdar att han blev tvingad till brottet och att det därför ska räknas som nödvärn.

I augusti 2015 stoppades en Jönköpingsbo i tullen på väg från Köpenhamn över till Sverige. Han hade då 344 gram cannabis i väskan. Mannen påstår att en känd kriminell person tvingat honom att föra med sig narkotikan från Köpenhamn.

Den dömde mannen anser att han befunnit sig i en nödsituation och att han därför hade rätt att utföra handlingen. Tingsrätten gör en annan bedömning och anser att mannen gjort sig skyldig till narkotikasmuggling.

Tidigare samma månad beslagtogs en väska på ett tåg som färdats från Köpenhamn till Malmö. Via DNA-spår har väskan kunnat knytas till den dömde mannen. Han har också identifierats på bilder från tågvagnen.

Mannen påstår sig inte ha något minne av att ha åkt tåg det aktuella datumet. Han påstår även att han tidigare haft en liknande väska som den i vilken narkotikan hittades. Den väskan ska han ha blivit av med för ett flertal år sedan.

Tingsrätten tror inte på mannens historia, utan dömer honom för narkotikasmuggling även i det här fallet. Sammantaget döms mannen till sex månaders fängelse.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen