Kommun

Facket slår larm om socionomernas arbetsbörda

Facket slår larm om socionomernas arbetsbörda

Hög arbetsbelastning och funderingar på att byta jobb. Det är socionomernas vardag. Nu slår facket larm.

Akademiekrförbundet SSR har gjort en Novusundersökning. Det rapporterar P4 Jönköping. Facket säger att arbetssituationen för yrkeskåren nu måste förändras. Ordföranden, Heke Erkers, menar att det är en politisk fråga och att man inte kan skylla på flyktingkrisen. Fackets siffror visar att arbetsbelastningen fanns redan 2012.

För hög arbetsbelastning
Novusndersökningen visar att åtta av tio socionomer eller socialsekreterare i Jönköpings län anser sig ha för hög arbetsbelastning. Och mer än hälften har till och med funderat på att säga upp sig.

Frustrerad på organisation
P4 Jönköping har träffat en socialsekreterare, Malin Viberg, i Jönköpings kommun. Hon är den enda som är kvar sedan hon började jobba för två år sedan.

– Mest besökta appen i telefonen är Platsbanken, brukar vi skoja om. Det gör man till och från när man är frustrerad på organisationen, det är aldrig barnen eller ungdomarna som jag jobbar med som är orsaken till att jag scrollar på Platsbanken, säger Malin Viberg till radiokanalen.

Behövs en översyn
Kommunalrådet Gabriella Lönn, kd, säger i inslaget att politikerna bär ansvaret och att hon tror att det behövs en översyn av organisationen.

 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen