Sport Fotboll Jönköping

Sjätte raka utan seger för J-Södra

Sjätte raka utan seger för J-Södra

Jönköpings Södra lyckades inte rå på BK Häcken. Göteborgarna vann mötet på Bravida Arena med 3–1. Förlusten innebär att J-Södra inte vunnit på sex raka matcher.

Jönköpings Södra ställdes på onsdagen mot ett BK Häcken som efter en knackig inledning på säsongen nu verkade ha hittat formen. Men trots hemmalagets nyfunna form var gästerna i grönt inte ofarliga.

J-Södra skapade inledningsvis de hetaste chanserna, ofta genom MFF-lånet Pawel Cibicki.

I den 12:e minuten fick Cibicki ett bra läge att ge gästerna ledningen. Peter Abrahamsson i Häcken-målet sträckte ut och lyckades stöta undan bollen. Tommy Thelin slog visserligen in bollen i öppet mål men vinkades av för offside.

Därefter kom Häcken in i matchen – rejält.

Ytterbacken Kari Arkivuo tryckte in 1–0 bakom en skymd Damir Mehic på ett skott utifrån i den 16:e minuten.

En kvart senare var det dags igen.

Häcken snappade upp en felpass av Fredric Fendrich och kunde blixtsnabbt ställa om i en kontring. Samuel Gustafson tog en lång löpning i djupled och fick till sist bollen. Fri med Mehic gjorde mittfältaren inget misstag och rullade kyligt bollen mellan J-Södra-målvaktens ben.

Problem med målskyttet
Men innan den första halvleken var över skulle J-Södra få ett superläge att kvittera. Dzenis Kozica var sist på bollen efter en snabb omställning. J-Södras nummer 7 prickade emellertid ribbans undersida.

J-Södras missade chanser visade också på det som varit lagets stora problem de senaste omgångarna: målskyttet. Laget har bara gjort fyra mål på de sex senaste matcherna.

I stället var det Häcken som kunde utöka sin ledning. Bara två minuter in på den andra halvleken hittade Martin Ericsson forwarden Alexander Jeremejeff som tryckte in 3–0 bakom Mehic.

Efter målet försökte Jimmy Thelin skaka liv i matchen genom att göra ett trippelbyte redan efter 54 minuter.

Laget lyckades snygga till siffrorna efter att Cibicki satt 3–1 på sin egen straffretur i den sista spelminuten. Gästerna var emellertid aldrig nära att hota Häckens trepoängare.

Sex raka utan seger
Förlusten innebär att J-Södra inte vunnit en match på de sex senaste matcherna. 

Den senaste segern kom hemma på Stadsparksvallen mot Gefle 17 april.

Laget står på 13 inspelade poäng efter 10 omgångar.

LÄS MER: Experten: "Veckans oflyt"

LÄS MER: Udjus fick dispens – Blazevic fick avslag

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen