Affärer

Bekräftat: Elmia säger upp personal

Bekräftat: Elmia säger upp personal

I går kunde Jmini berätta att Elmia väntas säga upp en stor del av sin personal. Företaget har nu i ett pressmeddelande bekräftat att uppsägningar väntar.

Som Jmini kunde berätta i går kommer Elmia genomföra nedskärningar, vilket väntas medföra en rad uppsägningar. Elmia skriver nu i ett pressmeddelande att personal kommer sägas upp för att effektivisera organisationen.

LÄS MER: UPPGIFTER: Massuppsägning väntar på Elmia

– Vi har en övertalighet, men hur många som berörs vet vi inte i dag. Klart är att det kommer att innebära uppsägningar på ett eller annat sätt. De som berörs kommer att erbjudas råd, stöd och kompetensutveckling, säger Roger Jonsson, tillförordnad vd för Elmia i pressmeddelandet

LÄS MER: Miljonförlust för Elmia

Elmia uppger vidare att omkostnaderna behöver anpassas för att klara resultatet 2017. Förra året gjorde företaget ett rörelseresultat på -6,3 miljoner, en förlust med närmare 4 miljoner efter skatt.

– Vi har från ledningens håll tittat på resultat och organisation och fattat beslut om hur vi behöver gå vidare. Vi har också diskuterat behovet av att minska bolagets omkostnader med fackförbundet Visions representanter. Vi vill göra detta i en öppen dialog och samförstånd med Vision, säger Jonsson.

LÄS MER: Elmiakaoset: Sjätte vd:n på fyra år

LÄS MER: Elmias vd sparkas

LÄS MER: Så reagerade Sumberesi på chockbeskedet

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen