Nöje Mullsjö

Sägnernas hus jubilerar – gästas av dansbandskungar

Sägnernas hus jubilerar – gästas av dansbandskungarSägnernas hus jubilerar – gästas av dansbandskungar bild nr 2Sägnernas hus jubilerar – gästas av dansbandskungar bild nr 3

Den här helgen är det 20-årsjubileum för Sägnernas hus i Sandhem. Det firas med öppet hus och dans på kvällen med Matz Bladhs och Flamingokvintetten.

I år är det 20 år sedan Sägnernas hus drog igång sin verksamhet i Sandhem utanför Jönköping.

– Vi kommer uppmärksamma det med att ha öppet hus hela helgen. Vi har dans i två dagar, i kväll och i morgon kväll. Sen har vi öppet hus under dagen i morgon och även under söndagen, där det är fritt fram för alla att komma och se vårt museum, äta lite god mat och sådär. Vi har lite lekar och lite tipspromenad, säger delägaren Carina Bladh.

Det blir även dans på kvällarna, både på fredagen och lördagen. I normala fall brukar Sägnernas hus ha omkring 500 personer som gästar danskvällarna, berättar Edlundh. Den här gången hoppas de på lite mer än så. Det blir även besök från två dansbandsgiganter. Först ut är Matz Bladhs på fredagskvällen.

– Nu har vi tagit hit det första bandet som var här, och det är Matz Bladhs. Sen i morgon har vi Flamingokvintetten. De är här för att det är de som varit med längst i dansbands-Sverige, säger Edlundh.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen