Blåljus Hovslätt

Samma person kan ligga bakom rånen på Hovslätt

Samma person kan ligga bakom rånen på Hovslätt

På kort tid har två likartade rån inträffat på Hovslätt. I båda fallen tvingade en gärningsperson till sig en bilnyckel, och kunde köra iväg med brottsoffrets bil. Polisen utesluter inte att samma person ligger bakom.

I går kväll blev en kvinna bestulen på sin bil när hon skulle tanka på bensinstationen Q-Star på Hovslätt. Hon blev fråntagen sin bilnyckel och såg sedan gärningspersonen köra iväg med bilen. Senare på kvällen hittades bilen, som är tagen i beslag för en teknisk undersökning.

LÄS MER: Kvinna tankade bilen – biltjuv tog bilnycklarna och åkte iväg

Vid lunchtid på fredagen inträffade en snarlik händelse, också den här gången på Hovslätt. En man ringde då på hos en villaägare och tvingade till sig vederbörandes bilnyckel. Villaägaren fick ett slag i bröstet, varpå gärningsmannen lyckades komma åt bilnyckeln och försvinna iväg med bilen. I det fallet rörde det sig om en blå Volkswagen Golf av 2014 års modell. Den har ännu inte lokaliserats.

LÄS MER: Villaägare på Hovslätt utsatt för brutalt rån

Polisen medger att det finns likheter mellan tillvägagångssätten. De kan därför inte utesluta ett samband mellan händelserna.

– Det är någonting som vi naturligtvis kommer att utreda. Eftersom vi inte har påträffat gärningspersonen i dag kan vi inte säga att det är samma. Men vi har det naturligtvis i åtanke eftersom det är ganska så lika tillvägagångssätt. Det är inte omöjligt att det är samma gärningsperson, säger polisens vakthavande befäl Maria Lavesson.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen