Sport Innebandy Jönköping

Sveriges mest jagade centertalanger stannar i JIK

Sveriges mest jagade centertalanger stannar i JIK

Hannes Blomkvist har varit en av södra Sveriges mest jagade centertalanger som nu väljer att stanna i sin moderklubb JIK ytterligare minst två säsonger.

- Vi känner en stolthet att kunna meddela att Hannes Blomkvist väljer att förlänga sitt samarbete med JIK efter locktoner från konkurrenter både i Allsvenskan men framförallt från flertalet SSL-klubbar. Att få fortsätta att se Hannes utveckling tillsammans med det här gänget ska bli grymt spännande. Han har redan haft en viktig roll i laget men både han själv och vi vet att det finns mer att hämta och utveckla då Hannes fortfarande bara är 21 år. Det är något man lätt glömmer då Hannes varit bofast i JIK:s herrlag i många säsonger redan, säger Andreas Berglund från JIK:s sportgrupp i ett pressmeddelande.

Hannes själv ger följande kommentar om valet att stanna i JIK – ”Jag har haft mycket att fundera kring innan jag kunde bestämma mig då jag verkligen är sugen på att spela i SSL igen. Jag vill ge mig själv bästa förutsättningar för att lyckas och komma så långt jag kan individuellt med min innebandy så det fanns ett sug att byta till en SSL-klubb.

Men JIK är min moderklubb och vi är inne i en riktigt spännande fas där vi snart är redo att ta klivet upp och den resan vill jag vara med på. Jag trivs också väldigt bra här både i laget och i staden Jönköping så jag tror mig ha riktigt bra förutsättningar för att bli en ännu bättre innebandyspelare här i JIK”.

Även tränare Niklas Pålsson är nöjd med att Hannes stannar i hans lagbygge – ”Att Hannes stannar visar verkligen att vi gör någonting bra och jag ser Hannes som en viktig del att vi fortsätter att utvecklas som lag. Hannes står för mycket kreativitet i spelet med boll och har förbättrat mycket i sin defensiv under säsongen. Nu kan vi bygga vidare med kontinuitet då stommen i laget är det samma som förra året och med spelare som Hannes är jag övertygad om att vi kommer kunna prestera en ännu bättre innebandy framöver”!

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen