Starbucks kända kaffelukt sprider sig i högskolans korridorer

Starbucks kända kaffelukt sprider sig i högskolans korridorerStarbucks kända kaffelukt sprider sig i högskolans korridorer bild nr 2Starbucks kända kaffelukt sprider sig i högskolans korridorer bild nr 3Starbucks kända kaffelukt sprider sig i högskolans korridorer bild nr 4
Starbucks kända kaffelukt sprider sig i högskolans korridorer bild nr 6Starbucks kända kaffelukt sprider sig i högskolans korridorer bild nr 7Starbucks kända kaffelukt sprider sig i högskolans korridorer bild nr 8

Starbucks kända kaffelukt sprider sig i högskolans korridorer. En Starbucks-automat under konceptet ”Starbucks on the go” har nu öppnat på Jönköping University och trapporna fylls av högskolans kaffesugna studenter. Vi tog oss dit för att testa kaffet och se vad folket tyckte, är det bra eller dåligt med en obemannad automat? Tycker studenterna att priset är lagom och framförallt är kaffet gott?

På plats på öppningsdagen är Andreas Bladh som jobbar för Selecta som är samarbetspartner till Starbucks för on the go-konceptet. Andreas tycker att konceptet med en obemannad automat är helt fantastiskt eftersom Starbucks-kaffet nu kan serveras på ställen som sjukhus, skolor och flygplatser där inte hela caféet får plats. Han säger vidare att detta kan leda till billigare Starbucks-kaffe eftersom det inte behövs någon personal.

Nu när sommarvärmen kommit fram är det inte säkert att alla är sugna på de varma kaffet. Vi frågade Andreas om det finns några kalla alternativ.

– Jönköpings universitet är det första on the go-konceptet i Sverige som serverar kylda drycker, som till exempel islatte, så visst finns det alternativ om man är sugen på något svalkande i den heta sommarvärmen, säger Andreas med ett leende på läpparna.

Längst fram i den långa kön står nu Sandra och hennes polare Ocke och väntar förväntansfullt på sitt kaffe. Vi frågade vad dom tyckte om Starbucks kaffe och om dom blev besvikna när det bara var en automat och inte ett helt café.

– Kaffet smakar helt fantastiskt och jag tycker bara det är smidigt att det bara är en maskin, det var ju inte svårt att förstå sig på hur man gjorde och snabbt gick det också, berättar Sandra.

– Ja, jag håller med, kaffet är ju detsamma som på vilket Starbuckscafé som helst och det är ju smaken på kaffet jag vill åt när jag går till ett café och inte personalen, tillägger Ocke.

Båda två säger att de kommer gå hit en hel del nu under tentaperioden och vännerna kommer de tipsa också, så detta med en Starbucks-automat blir nog en succé nu till sommaren.

Ellen Åkesson, Clara Fernström (prao)

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen