Blåljus

Kvinna avvisade giftermål – misshandlades blodig av sambon

Kvinna avvisade giftermål – misshandlades blodig av sambon

En man från Jönköping misshandlade sin flickvän efter att hon avvisat ett förslag om giftermål. Kvinnan slogs blodig och fick bland annat näsbenet brutet. Mannen döms nu för misshandel och olaga hot.

Det var i höstas som en man från Jönköping misshandlade sin flickvän i parets gemensamma bostad. Upprinnelsen var att kvinnan svarat avvisande på en fråga om giftermål mellan paret. Då blev mannen mycket upprörd. Han gav sig iväg till krogen och söp sig redlöst berusad.

Från det att mannen återvände till lägenheten går meningarna isär. Mannen medger visserligen att han slagit kvinnan, men enbart i självförsvar. Enligt kvinnan började misshandeln med att mannen gav henne ett knytnässlag i ansiktet. Kvinnan försökte sedan påkalla hjälp från grannarna, varpå mannen blev ännu argare. Han tryckte bland annat en kudde mot kvinnans ansikte så att hon inte fick luft.

Kvinnan uppger att hon var säker på att hon skulle dö medan misshandeln pågick. Till slut lyckades hon ta sig ut och söka hjälp hos en granne.

Tingsrätten köper inte mannens förklaring om självförsvar, utan dömer honom för misshandel. Han döms även för att vid ett annat tillfälle ha hotat sin tidigare flickvän per sms. Sammantaget döms han för misshandel och olaga hot till åtta månaders fängelse. Han döms också att utbetala skadestånd till de två brottsoffren.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen