Blåljus

Gift par rånade sina grannar

Gift par rånade sina grannar

Ett gift par rånade två av sina grannar i Rydaholm. Den ena grannen hotades även till livet. Nu döms båda makarna till 1,5 års fängelse.

I början av mars flyttade ett gift par från Göteborgstrakten in i en lägenhet i Rydaholm. En natt knackade de på hos en av sina grannar, en man med funktionshinder. De tog sig in i grannens lägenhet och hotade honom med en kniv och en hammare. De sa att de skulle döda mannen och rev honom i ansiktet. Paret rånade därefter mannen på pengar, värdeföremål och mat.

Vid ett annat tillfälle knackade kvinnan på hos en annan granne och blev bjuden på kaffe. Grannen upptäckte senare att hon saknade ett par guldringar. Någon dag därefter gick de gifta paret till en guldsmedsbutik och sålde några ringar.

Kvinnan ska också ha dödshotat och misshandlat en busschaufför när denne krävde betalning för resan. Båda makarna nekar till anklagelserna som riktas som dem. Enligt tingsrättens bedömning är de överbevisade. Båda döms till 1,5 års fängelse. Mannen döms för rån, häleri och narkotikabrott. Kvinnan döms för rån, häleri, narkotikabrott och våld mot tjänsteman.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen