Föreningar Jönköping

Detta är Bikers Mot Mobbing

Detta är Bikers Mot MobbingDetta är Bikers Mot Mobbing bild nr 2Detta är Bikers Mot Mobbing bild nr 3Detta är Bikers Mot Mobbing bild nr 4

"Gruppen har skapats som en första samlingsplats för ENDAST MC- åkare, bikers, spättor och spättar som aktivt vill arbeta mot mobbning'.
Organisationen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet samt med särskild målsättning att: förebygga mobbning på skolor, fritidsgårdar, idrottsföreningar. Det skriver de sin Facebooksida.

Bikers Mot Mobbing, är en riksorganisation och det finns idag en distriktsorganisation i varje län. I Jönköpings län är cirka 60- 70 personer anslutna. 

- Vi kommer att ställa krav på de medlemmar vi tar in i organisationen, som vill stötta utsatta tjejer och killar, både ungdommar och vuxna, säger Jonas Jägerby som är sekreterare i Riksorganisationen, men också samordnare i Jönköpings länsdistrikt.
- Vårt krav på en medlem är att man ska åka MC och att man är beredd att stötta och värna utsatta tjejer och killar.
- Vi vill gärna besöka skolorna och prata om mobbing och dess problematik. Vi har många i vår grupp idag som varit utsatta för mobbing, fortsätter Jonas. 

- Vi åker inte till en skola och pekar ut någon individ utan vi försöker att prata om det genom att bland annat prata om egna erfarenheter, fortsätter Jonas.

Bikers Mot Mobbings kommer ursprungligen från USA. I Norden är både Danmark, Norge och Sverige representerade.

Bikers Mot Mobbing i Sverige har emblem på sin Mc-jacka som ungdomar ska känna trygghet av.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen