Jmini Young

Här är Jönköpings pärlor

Här är Jönköpings pärlorHär är Jönköpings pärlor bild nr 2Här är Jönköpings pärlor bild nr 3Här är Jönköpings pärlor bild nr 4
Här är Jönköpings pärlor bild nr 6Här är Jönköpings pärlor bild nr 7Här är Jönköpings pärlor bild nr 8Här är Jönköpings pärlor bild nr 9
Här är Jönköpings pärlor bild nr 11Här är Jönköpings pärlor bild nr 12Här är Jönköpings pärlor bild nr 13Här är Jönköpings pärlor bild nr 14
Här är Jönköpings pärlor bild nr 16Här är Jönköpings pärlor bild nr 17Här är Jönköpings pärlor bild nr 18Här är Jönköpings pärlor bild nr 19
Här är Jönköpings pärlor bild nr 21Här är Jönköpings pärlor bild nr 22Här är Jönköpings pärlor bild nr 23

Jmini Young. Det finns vissa saker i Jönköping som får staden att sticka ut och inte vara lik någon annan. Vi har varit runt i Jönköping och letat efter dessa ställen. Läs och se vilka saker som ni inte ska missa.

Vi gick ut för att se vad som gör Jönköping speciellt jämfört med alla andra städer. Vi hittade några ställen som representerar vår stad väldigt bra.

Vätterstranden: Stranden som nog nästan alla besöker när det är sommar. Vätterstranden är en svalkande och fin strand mitt i Jönköping om man vill ta sig ett dopp på en varm dag. Alla kanske inte gillar att bada eller sola, då finns det definitivt andra saker man kan underhålla sig med till exempel spela volleyboll eller gå till strandkiosken.

Piren: Om man vill åt kustkänslan ska man gå till Piren som ligger precis vid vattnet men ändå i city. Det finns många goda och lyxiga restauranger till ett bra pris. Välj någon av pirens glasskiosker om det är en varm och het dag för att svalka dig, eller om du bara är sugen.

Bryggan: Det finns många skäl att gå till bryggan. Åk dit för att fika, luncha, bruncha eller dricka varma och kalla drycker med dina vänner och med en fin utsikt mot Munksjön. Det är en ganska nybyggd och väldigt modern plats och det är väldigt trevligt att sitta där både på dagen och på kvällen.

Shopping: Jönköping har många butiker att erbjuda på, från stan till A6 shoppingcenter. Det finns många butiker andra städer inte har och även butiker inom speciella kedjor. Om du vill ha en fin stad med många bra butiker så kom till stan, men om du däremot vill ha ett stort shoppingcenter med ännu fler butiker att välja på så åk till A6. Efter en lång shoppingdag är man kanske sugen på mat, och då finns det många restauranger att välja på.

Kulturhuset Spira: Spira är ett kulturhus för främst scenkonsert. I huset sätter Smålands musik och teater upp scenföreställningar i flera genrer. I huset finns även restaurangen Spira som har fått väldigt bra betyg på maten.

Clara Fernström, Leo Jidah och Herman Elfström (prao)

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen