Sport Kanot Jönköping

Paldanius klar för OS

Paldanius klar för OS

Jönköpingskanotisten Sofia Paldanius kommer tävla i OS. Sveriges Olympiska Kommitté presenterade på tisdagen att de gett Paldanius och K2-kollegan Karin Johansson klartecken för att tävla i Rio.

I våras såg en OS-plats i Rio ut att vara långt borta för Sofia Paldanius. Jönköpingskanotisten drabbades av diskbråck och det var länge osäkert om hon skulle kunna kvala för att ta sig till Brasilien.

Men i april kom vändningen. Paldanius meddelade att hon tillsammans med Karin Johansson skulle försöka nå en OS-plats i distansen K2 500 meter.

Och det började bra för duon som enkelt vann det svenska kvalet.

Tidigare under maj tävlade Paldanius och Johansson i det internationella kvalet i Duisburg. Även där blev det seger, vilket på pappret innebar en OS-plats.

Men Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, ville även se att duon var bland de åtta bästa i den efterföljande världscuptävlingen. Ännu en gång klarade firma Paldanius-Johansson kraven och slutade sjua.

Det krävdes emellertid fortfarande ett godkännande från SOK, vilket kom på tisdagen.

Paldanius och Johansson var två av namnen bland de 15 svenska atleterna som presenterades till den svenska OS-truppen.

– Kommer man väl till ett OS så är medalj naturligtvis det högsta målet, sade Karin Johansson under en pressträff i april.

LÄS MER: Paldanius klarade OS-kravet

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen