Politik

Krögarna: Jönköping har alldeles för restriktiv tolkning av alkohollagen

Krögarna: Jönköping har alldeles för restriktiv tolkning av alkohollagen

På tisdagskvällen bjuder krögarnätverket Taste JKPG tillsammans med Visita in Jönköpings politiker till ett dialogsamtal. Syftet är främst att diskutera de lokala föreskrifterna kring alkoholtillstånd, som krögarna anser är alltför restriktiva.

Tolkningen av alkohollagen har länge varit en omstridd fråga i Jönköpings kommun. Nyligen blossade en debatt upp kring att restaurang Vy nekades alkoholtillstånd. Kommunen krävde där att hissarna skulle hållas låsta för att restaurangen skulle få servera alkohol i sin skybar.

Nu bjuder krögarnätverket Taste JKPG och Visita in politikerna till samtal, där serveringstillstånd står högst upp på dagordningen. Enligt nätverkets ordförande Kent Ly är det negativt för regionen om Jönköping får ett rykte om sig att det är svårt att få serveringstillstånd i staden. Hans uppfattning är att en förändring måste till.

– Serveringstillstånd är jätteviktigt och i dag har vi en alldeles för restriktiv tolkning av alkohollagen i Jönköping, säger han.

Ett första möte mellan politikerna och krögarna äger rum på tisdagen på restaurang Vy. Vad som händer därefter är inte klart i nuläget.

– Jag ser det som ett första avstamp till en dialog, säger Ly.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen