Blåljus A6

Chipsbrand på hotell – kockar i knivskarpt läge

Chipsbrand på hotell – kockar i knivskarpt lägeChipsbrand på hotell – kockar i knivskarpt läge bild nr 2Chipsbrand på hotell – kockar i knivskarpt läge bild nr 3Chipsbrand på hotell – kockar i knivskarpt läge bild nr 4
Chipsbrand på hotell – kockar i knivskarpt läge bild nr 6Chipsbrand på hotell – kockar i knivskarpt läge bild nr 7Chipsbrand på hotell – kockar i knivskarpt läge bild nr 8

Det var några minuter innan klockan 09 under onsdagsförmiddagen som ett brandlarm löses ut på Jönköpings Hotell och Konferens på A6-området i Jönköping. 

Räddningstjänsten åker till platsen med en styrka och konstaterar att det är en kartong med tortillachips som fattat eld och orsakat pådraget. 

Tacochips på en förrådshylla
Branden startade i ett förråd intill köket där man förvarade en kartong med chips på en hylla. 

– Den har antänds av en gasolbrännare som man har satt ner och på något sätt kommit åt att klicka på den så att det har kommit en gnista, säger Christian Falk, brandmästare. 

Mycket brandfarliga
När man tänker på chips är det nog inte många som tänker på att de är mycket brandfarliga, det är alla fall vad brandmästaren på plats vill poängtera. 

– När det gäller chips så är de mycket brandfarliga, en gnista kan räcka för att de ska antända, säger Falk. 

– De är indränkta i olja och porösa, alltså att de innehåller mycket luft, fortsätter han. 

Bra agerat av personalen
Branden släcktes och kartongen bars ut av brandmännen. Brandmästare, Christian Falk berömmer kockarnas och personalens hantering av situationen då de snabbt använde några brandsläckare för att släcka chipsbranden. 

Ventilerade ut rök
Räddningstjänsten arbetade vidare under förmiddagen med att ventilera ut rök bland annat med hjälp av fläktar. 

Ingen skadades i samband med händelsen. 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen