Nöje

Jmini Young testar: Jönköpings bästa pizzeria, Pizzeria Hawaii

Jmini Young testar: Jönköpings bästa pizzeria, Pizzeria HawaiiJmini Young testar: Jönköpings bästa pizzeria, Pizzeria Hawaii bild nr 2Jmini Young testar: Jönköpings bästa pizzeria, Pizzeria Hawaii bild nr 3Jmini Young testar: Jönköpings bästa pizzeria, Pizzeria Hawaii bild nr 4
Jmini Young testar: Jönköpings bästa pizzeria, Pizzeria Hawaii bild nr 6Jmini Young testar: Jönköpings bästa pizzeria, Pizzeria Hawaii bild nr 7Jmini Young testar: Jönköpings bästa pizzeria, Pizzeria Hawaii bild nr 8Jmini Young testar: Jönköpings bästa pizzeria, Pizzeria Hawaii bild nr 9
Jmini Young testar: Jönköpings bästa pizzeria, Pizzeria Hawaii bild nr 11Jmini Young testar: Jönköpings bästa pizzeria, Pizzeria Hawaii bild nr 12Jmini Young testar: Jönköpings bästa pizzeria, Pizzeria Hawaii bild nr 13Jmini Young testar: Jönköpings bästa pizzeria, Pizzeria Hawaii bild nr 14
Jmini Young testar: Jönköpings bästa pizzeria, Pizzeria Hawaii bild nr 16Jmini Young testar: Jönköpings bästa pizzeria, Pizzeria Hawaii bild nr 17

Jmini Young. Praoelever från Junedalsskolan var på Pizzeria Hawaii och fick lov att smaka deras gudomliga Grill-mix tallrik. Vi fick även smaka deras hemmalagade falafel som var fantastisk och ta del av deras fantastiska service.

Deras grill-mixtallrik är deras mest sålda rätt och smakade helt gudomligt gott. På den fanns det ett kycklingspett, ett fläskfilespett och ett köttfärsspett samt pommes, sallad och 2 röror vilket var houmos och tzatsiki. Maten var upplagt jättefint och direkt när man fick in maten blev man jättesugen på den, både eftersom den såg så god ut men också eftersom maten luktade så gott. Maten smakade mycket vilket var positivt och man ville hela tiden bara äta mer fast man kände sig alldeles proppmätt.
Även de hemlagade falaflarna var alldeles utsökta, med lite sting från den röda såsen och ännu godare blev det när med den krispiga ytan runt om. Edmund Mertza som är ägaren av pizzerian startade restaurangen år 2014, alltså för 2 år sen för att få en inkomst. Just nu arbetar två personer på pizzerian. Edmund berättar att det är en bra säsong för dem nu eftersom det kommer mer besökare till restaurangen på sommars än vad det gör på vintern. Detta tror vi beror på att den har en sån bra placering nära Vätterstranden så man kan köpa en pizza och ta med sig till stranden. Deras populäraste rätt, alltså mixtallriken finns även att köpa för flera personer t.ex för 4 eller 8 pers, vilket är perfekt om man vill dra ner till stranden och käka med sina vänner. Edmund gillar sitt jobb och tror därför att han kommer jobba där länge till.

Tidigare har Edmund även jobbat på en pizzeria i Aneby. Pizzerians mest populära pizza är deras kebabpizza. Vår största sommartips är att köpa mat på Pizzeria Hawaii och sedan dra ner till Vätterstranden.

Clara Fernström, Ellen Åkesson (prao från Junedalsskolan)

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen