Kommun

Klart: Höghastighetståg till Tranås

Klart: Höghastighetståg till Tranås

Det står nu klart att Tranås blir en av stationerna längs höghastighetsbanan. Samtidigt förbinder sig Tranås kommun att bygga upp till 2 000 bostäder och medfinansiera den nya järnvägen med 200 miljoner kronor.

Tranås kommunen har nu skakat hand med Sverigeförhandlingens förhandlare. Det är därmed officiellt bekräftat att Tranås blir en av stationerna längs den nya höghastighetsjärnvägen.

– Det här är historiskt för Tranås kommun. Det är fantastiskt att regeringens representanter tar med Tranås i detta gigantiska infrastrukturprojekt, som är det största i Sveriges moderna historia, säger kommunalråd Anders Wilander (M).

I och med handslaget förbinder sig Tranås kommun att bygga upp till 2 000 nya bostäder och medfinansiera den nya järnvägen med 200 miljoner kronor. Kommunen ska också bidra med 18,5 miljoner kronor i förskottering.

Bostadsåtagandet påverkas av var stationen i Tranås hamnar. En placering mellan Granelund och Skoboviken ger 2 000 bostäder medan en placering mellan Skoboviken och Tismetorpet ger 500 bostäder.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen