Blåljus

Blev mordhotad för Facebookinlägg

Blev mordhotad för Facebookinlägg

En man från Jönköping döms för att ha hotat en annan man till livet för ett Facebookinlägg denne skrev. Jönköpingsbon ska även ha hotat att slå sönder mannens bil. Händelsen inträffade i december 2015.

Det var efter en bilträff i december 2015 som en man blev uppringd och mordhotad av en 21-årig Jönköpingsbo. Mannen som blev hotad hade under bilträffen nästan blivit påkörd av 21-åringen, och valde att berätta det i ett inlägg på Facebook.

Dagen efter blev mannen uppringd av ett okänt nummer, men valde då att inte svara. Det ringde vid upprepade tillfällen, och till slut svarade mannens mor. Det var då den 21-åring som blivit uthängd på Facebook som ringde. Denne ansåg att mannen lagt sig i saker han inte hade med att göra. 21-åringen sa att han visste var mannen bodde och att han skulle slå ihjäl honom och slå sönder hans bil.

När mannens mor sa att hon skulle göra en polisanmälan svarade 21-åringen att han skulle döda alla poliser och hennes son. Både modern och den hotade mannen hörde samtalet och ger samma beskrivning. 21-åringen erkänner att han ringt samtalet, men förnekar att han uttalat några hot.

Tingsrätten bedömer att 21-åringen gjort sig skyldig till det brott han åtalas för och dömer honom till dagsböter för olaga hot.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen