Nöje Jönköping

Musik över tusen år i Sofiakyrkan

Sopranen Helena Ek gästade Sofiakyrkan senast i december då hon var solist i Fredrik Sixtens Juloratorium som framfördes med Sofia motettkör och musiker. Hon har en bred repertoar som innehåller tidig musik, folkmusik och nutida.

Förutom samarbete med svenska barockensembler som Drottningholms Barockensemble, Karlsson barock och Rebaroque har Helena sjungit med ensembler i Polen, Holland och Norge. Inom den nutida musiken har Helena uruppfört flera verk av Karin

Rehnqvist och Fredrik Sixten och hon har sjungit nyskriven opera. Hon konsertererar flitigt i Sverige och utomlands inte minst tillsammans med Johannes Landgren.

Johannes är utbildad kyrkomusiker, diplomorganist och körpedagog. Han disputerade 1997 på en avhandling om den tjeckiske tonsättaren Petr Ebens orgelmusik. Johannes är för närvarande verksam som prodekan vid konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet, professor i orgel och orgelimprovisation vid Högskolan för scen och musik samt som frilansande musiker. Han har besökt Sofiakyrkan vid ett flertal tillfällen, b l a som dirigent för Varbergs Kammarkör och orgelsolist.

Fakta

Musik i Sommarkväll i Sofiakyrkan

Söndag 12 juni kl 19

Musik över tusen år

Musik från Renässans, barock och nutid.

Medverkande:

Helena Ek, sång

Johannes Landgren, orgel

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen