Nöje

Minibikes som är störst på vägen

Minibikes som är störst på vägenMinibikes som är störst på vägen bild nr 2Minibikes som är störst på vägen bild nr 3Minibikes som är störst på vägen bild nr 4
Minibikes som är störst på vägen bild nr 6Minibikes som är störst på vägen bild nr 7Minibikes som är störst på vägen bild nr 8Minibikes som är störst på vägen bild nr 9
Minibikes som är störst på vägen bild nr 11

Mikael Fröding är mannen bakom Monkeybiker Sweden. Ett ”community” av minibike-entusiaster som kommer från olika länder. De är över 2000 medlemmar på nätet och brinner för minibike-kulturen. 18/6 planerar dem sin årliga träff, Monkeymeet Sweden i Jönköping.

Mikael Fröding köpte sin första monkeybike 2002. En liten och kompakt Honda Z50, som fångar uppmärksamheten på vägen. Det tog inte lång tid för Mikael att finna passionen för monkeybikes och han beslutade sig för att samla ihop alla monkeybike-entusiaster under ett och samma tak då han lanserade monkeybike-forumet och sin webbshop. De är idag cirka 2000 medlemmar, som hjälper varandra med bland annat motorer och utseende.

I år firar Monkeybiker Sweden sitt 10 års jubileum och då kommer cirka 50 monkeybike entusiaster samlas vid Jokkstugan nära Åsasjön. Medlemmarna kommer från andra städer och även från andra länder som Danmark och Finland.

– Alla känner varandra, även om inte jag har träffat dem tidigare, vi är alla bekanta med varandra, berättar Mikael Fröding till Jmini.

Själva träffen börjar på fredag och löper ut till söndag, men huvudevenemangen är under lördag då de planerar att åka en rutt runt Jönköping tillbaka till JOK-stugan där de kommer att avsluta kvällen med lotteri och andra aktiviteter.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen