Affärer Upcoming Stars

Deras unika tjänst ska förenkla människors vardag

Deras unika tjänst ska förenkla människors vardag

Som en del av entreprenörsprojektet UngDrive lanserar tvillingparet Arvid och Cajsa Elm en unik tjänst. Tillsammans erbjuder de allt från städning och gräsklippning till bakning och flytthjälp.
– Det är verkligen en alltjänst, fast inom rimliga gränser för vad vi kan göra, säger Arvid Elm.

I stället för vanligt sommarjobb har tvillingarna Arvid och Cajsa Elm valt att driva företag på sommarlovet.

Som en del av entreprenörsprojektet UngDrive har de båda 16-åringarna lanserat Tvillingarnas Alltjänst. Med den vill de vara en hjälp för människor som inte får vardagspusslet att gå ihop.

– Vi känner att det är många i dag som är stressade, som inte hinner med eller har ork om de är äldre, säger Arvid Elm.

Tvillingarna är inte inriktade på en enskild tjänst, utan hjälper till med alla tänkbara hushållsnära tjänster så länge de är kapabla till det. De finns tillgängliga i Hovslätt med omnejd, där de själva bor.

– Det är verkligen en alltjänst, fast inom rimliga gränser för vad vi kan göra, säger Arvid.

UngDrive är ett kommunalt initiativ som riktar sig till gymnasieungdomar. Det arrangeras på ett flertal orter runtom i Sverige. I princip fungerar det som ett sommarjobb, men skiljer sig från ett vanligt arbete i flera avseenden. Förutom ett startkapital på 1 000 kronor är det upp till deltagarna själva att dra in pengar.

Den här veckan var det kickoff på Science Park. På plats där finns erfarna coacher, som är med på hela resan med tips och råd.

– Den första veckan är på Science Park, sen är det mer fritt. Men under hela tiden får vi stöttning, säger Cajsa Elm.

Eftersom tvillingparet gått och funderat på sin affärsidé under hela våren kunde de snabbt komma igång med sitt projekt. Med affärsmodellen färdig är de nu fullt fokuserade på att nå ut till allmänheten.

– Just nu jobbar vi med marknadsföring på Facebook, plus affischer och folders, säger Cajsa.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen