Sport Hockey Jönköping

HC Dalen fortsätter att utvecklas

HC Dalen fortsätter att utvecklas

Det är inte bara på isen det går bra för HC Dalen. Även ekonomiskt rönte klubben framgång under säsongen 2015/2016 då man kunde visa upp ett plusresultat på drygt 36.000 kronor.

Detta meddelades i samband med föreningens årsmöte som ägde rum i SkandiaMäklarna Centers cafeteria under onsdagen.

-Vi har lyckats med att hålla väldigt bra koll på kostnaderna, kommenterar HC Dalens ordförande Calle Jonsson det positiva ekonomiska resultatet.

HC Dalen hade budgeterat med ett nollresultat säsongen 2015/2016.

Calle Jonsson menar också på att man har de många ideella krafterna som finns i föreningen att tacka för plusresultatet i ekonomin. Men han manar även till lugn, att det är viktigt att föreningen inte växer för snabbt, utan att alla bitar går i takt.

-Man pratar mycket ekonomi och där gäller det att vi inte blir fartblinda utan gör rätt saker. Vi vill ju till Hockeyallsvenskan långsiktigt, men då måste vi upp ett par snäpp ekonomiskt.

Calle Jonsson pratar också om klubbens juniorverksamhet, där man till kommande säsong kommer ha två rutinerade tränare i Maths Carlgren och Fredrik Magnusson.

HC Dalens styrelse har under året jobbat med att utveckla föreningen inom ekonomi, organisation och sportslig utveckling.

-Vi har jobbat med att utveckla organisationen och att tydliggöra vad som ska ingå i de olika arbetsområdena och vad man förväntas att göra om man åtar sig ett uppdrag i föreningen, säger Calle Jonsson och fortsätter.

-Just när det kommer till den sportsliga biten har vi jobbat mycket med ”hur vi vill vara”. Där Pelle Gustafsson (Sportchef/tränare A-lag), Pether Eriksson (Ungdomsansvarig) och de bägge juniortränarna under säsongen jobbat tätt ihop med att hitta en gemensam linje. Man ska märka vad skillnaden är mellan att spela i HC Dalen och en annan förening och det är något vi nu ska försöka kommunicera ut på ett bättre sätt framöver.

Calle Jonsson berättar vidare att man till nästkommande säsong har spänt bågen gällande budgeten.

-Först och främst vill jag säga att vår sponsorgrupp har fått en bra start. Men det är en bra bit kvar till att vi når våra mål. Det lättaste sättet att nå budget är ju givetvis att vi fyller vår hall.

Helst en gång i veckan.

Men man jobbar efter ett ”worst case scenario” gällande budgeten. Dåligt sportsligt resultat för föreningen ska alltså inte innebära att den går omkull.

-Vi är ju smålänningar och det är så vi bygger organisationen, skrattar Calle Jonsson.

-Skämt åtsido. Man måste ha drömmar. Men man måste också tänka efter, det är ju vår skyldighet i styrelsen och främst kanske min skyldighet som ordförande. Vi hoppas ju självklart att vi ökar i publik, men vi klarar budgeten även om vi inte gör det. Vi håller inte på med lyckobudgetar och jag känner mig trygg i att vi löser ökningen på intäktssidan som vi lagt i budgeten. Vi är realistiska.

Förra säsongen mötte HC Dalen Troja i Kinnarps Arena inför 1432 personer och enligt HC Dalens ordförande kan det bli aktuellt med en match där även till kommande säsong.

-Vi tyckte att det var jätteroligt att komma in i Kinnarps Arena och spela förra säsongen och vi räknar med att vi ska få till en match där under året. Sen ligger ju inte hela bollen hos oss, men HV var väldigt nöjda med arrangemanget förra året.

Till kommande säsong firar HC Dalen 50 år.

-Det kommer att komma lite roliga saker i samband med det, svarar Calle Jonsson kryptiskt.

Antalet medlemmar i HC Dalen var vid verksamhetsårets slut 1205 stycken, varav 343 stycken var registrerade spelare.

-Det är väldigt positivt. Vi hoppas på att kunna utveckla vår arena och få ännu mer ungdomar att börja med ishockey. Sen känner jag att vi kan öka på rena stödmedlemmar, alltså de som inte är aktiva i föreningen. Det är bra siffror och vi är Smålands tredje största ungdomsförening i ishockey. På något sätt visar det att vi gör saker och ting på ett bra sätt och det är roligt. Men däremot inte sagt att vi kan luta oss tillbaka och förvänta oss att folk ska komma och sätta sina barn hos oss utan det här är en färskvara och organisationen måste putsas hela tiden.

HC Dalens styrelse har efter årsmötet följande laguppställning.

Ordförande: Calle Jonsson

Kassör: Dag Larsson

Sekreterare: Jim Tengman

Ledamot: Niklas Gustavsson

Ledamot:Peter Nelsén

Ledamot: Urban Noork

Ledamot: Börje Axelsson (Nyvald)

Ledamot: Victor Wallin (Nyvald)

Suppleant: Robert Gunnarsson (Nyvald)

Lämnar styrelsen gör följande

Annelie Gemark

Pierre Krusing

Andrea Dagman

(Henrik Skoglund suppleant, har lämnat tidigare)

Vi tackar dessa för deras insats för HC Dalen

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen