Sport Jönköping

Trafikproblem att vänta med Vätternrundan

Trafikproblem att vänta med Vätternrundan

Ikväll går årets upplaga av Vätternrundan av stapeln. Ungefär 20.000 cyklister kommer att passera Jönköping framåt kvällen, natten och även under lördagen. 

Starten i Motala går från fredag den 17 juni från klockan 19:30 till lördag vid 13-tiden. Med de 30 mil cyklisterna har att lägga bakom sig kommer de på sin färd att passera Jönköping för att sedan trampa åt Habo, Hjo och följa Vättern tillbaka till Motala. De snabbaste cyklisterna fullföljer loppet på mellan 7-9 timmar.  

Visa hänsyn
Stora trafikstörningar är ofta synonymt utmed Vätternrundans bana. Trafikanter uppmanas att visa hänsyn och om möjligt väja andra vägar. Sedan några dagar tillbaka har trafikanter i Jönköping sett stora orangea skyltar som informerar om cykelloppet. 

Senast lördag 16:20
Stopptiden för cyklister att nå Jönköping är klockan 16:20 under lördagen. Har man som cyklist inte passerat staden vid den tiden blir man avtagen av banan. 

Världens största motionscykellopp
Vätternrundan är världens största motionscykellopp och ingår i En Svensk Klassiker. Första loppet kördes år 1966 och i år körs rundan för 51 gången. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen