Sport Jönköping

Nya sättet att motionera hunden

Nya sättet att motionera hundenNya sättet att motionera hunden bild nr 2Nya sättet att motionera hunden bild nr 3Nya sättet att motionera hunden bild nr 4
Nya sättet att motionera hunden bild nr 6Nya sättet att motionera hunden bild nr 7Nya sättet att motionera hunden bild nr 8Nya sättet att motionera hunden bild nr 9
Nya sättet att motionera hunden bild nr 11Nya sättet att motionera hunden bild nr 12

Under fredagskvällen anordnades en, för många annorlunda, aktivitet på Jönköpings Brukshundklubb. En så kallad Pay & Run, man betalar en liten deltagaravgift och springer en bana i terräng med hunden som hjälpmedel. En aktivitet som arrangören hoppas kommer bli återkommande. 

Ett tiotal deltagare infann sig på Jönköpings Brukshundklubb, JBK, under fredagskvällen till aktiviteten Pay & Run, tidsträning. 

Hunden som hjälpmedel
Med hunden som draghjälp i sele och föraren efter, ihopkopplade med varandra, gäller det att på snabbast tid ta sig igenom den snitslade banan i skogen. 

Över två kilometer i terräng
När man springer ungefär två kilometer över bergsknallar, hoppar över stock och sten, nedförsbackar och snårkantade stigar kan det vara väldigt skönt att ha lite draghjälp. Hundarna som deltog under fredagens tidsträning var mycket entusiastiska och hjälpte sina förare fram i terrängen utan protest. 

Masstart
Starten gick klockan 19 och samtliga ekipage startade samtidigt, vilket gjorde att även ovana hundar drogs med och tyckte det var roligt. De förstod snabbt vad som förväntades av dem. 

En runda på 20 minuter
Cirka 20 minuter senare började de flesta droppa in i målområdet, trötta men likväl tacksamma för ett lyckat och roligt evenemang. Efteråt bjöds deltagarna på fika av JBK. 

Linda Lindquist
Personen bakom denna Pay & Run var Linda Lindquist som själv är mycket aktiv inom draghundsporten och på JBK. 
MER OM LINDA: Linda drar mot VM- med fyrfota vänner

– Jag försöker få igång detta motionssätt med hund.

– Man får inte glömma att ha roligt, säger Linda. 

Ha roligt med din hund
Det finns inget krav på att man ska ha tävlingsgodkänd utrustning i detta sammanhang, fokus ligger på att ha roligt tillsammans och motionera med sin hund. 

– Jag hoppas på att kunna göra detta kontinuerligt, avslutar Linda som var nöjd med kvällens arrangemang. 

Vara med?
Är du intresserad av att vara med på nästa tidsträning med din hund? Håll utkik på denna Facebooksida

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen