Nöje

Nya rekord för incharter från Tyskland

Nya rekord för incharter från TysklandNya rekord för incharter från Tyskland bild nr 2Nya rekord för incharter från Tyskland bild nr 3Nya rekord för incharter från Tyskland bild nr 4
Nya rekord för incharter från Tyskland bild nr 6Nya rekord för incharter från Tyskland bild nr 7

12.39 dagen före midsommarafton, landade årets första chartermaskin från Düsseldorf med 150 tyska charterturister i Jönköping. Det är tionde året rad som detta sker. Denna säsong är det fler bokade än tidigare och flygningarna görs i år med en Boeing737-700 från Germania Airlines, vilket gör att man kan möta den ökande efterfrågan bättre.

Liksom tidigare år möttes premiärresenärerna av Smålands Turism, Destination Jönköping och Jönköping Airport med midsommarstång och spelemän på plattan, blomsterkransar i håret och kaffe med jordgubbstårta inne i terminalen.

Några som överraskades av det personliga mottagandet var Wolfgang och Sigi Malke, som bor i Bochum bara 30 minuters väg med tåg från Düsseldorf flygplats skriver Jönköping airport i ett pressmeddelande.

- Detta är vår första resa till Sverige och vi ska åka en rundtur med buss med tre nätter i Stockholm och fyra nätter i Småland, men vi har glömt vad ställena heter, berättar Sigi. Vi ser fram emot besöket men undrar givetvis hur midsommarvädret ska bli fyller Wolfgang i.

- Det har tagit några år men nu är produkten ordentligt etablerad i Tyskland, säger en glad och stolt Lena Larsson, VD på Smålands Turism och initiativtagare till konceptet. Vissa veckor är det fullbokat så att kunderna ansluter i Jönköping med reguljärflyget från Frankfurt .

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen