Kul att veta

Du är älskad på Strandgården

Du är älskad på Strandgården

Det är ett glatt gäng som nu åker nu till Halmstad på lägret "Du är älskad". Ett läger både deltagare och ledare ser fram emot.
– De här dagarna går så fort. Och de ger så mycket tillbaka, berättar ledaren Eva Engkvist, som är med för fjärde året.

"Du är älskad" är ett läger på Strandgården i Halmstad för personer, över 16 år, som har någon form av funktionsnedsättning.

I år kommer 28 personer att delta. Dessutom tillkommer 15 ledare och ett gäng personliga assistenter. Arrangörer är Equmeniakyrkan och SVF. Årets tema är "bygga".

Ledaren Eva Engqvist ser fram emot dessa fullspäckade dagar.

– Det är fullt upp från klockan åtta på morgonen. Vi har så roligt tillsammans. Det finns ingen tid att se på tv eller lyssna på radio, säger hon.

Nej, här umgås man flitigt och har fullt upp med att pyssla, baka, äta, sjunga, promenera, bada och bara vara. Dessutom förbereder man sig inför sista dagen.

– Musikgruppen övar sånger till söndagens andakt. Då kommer anhöriga och vi firar gudstjänst tillsammans med dem.

Nu hoppas alla på fint väder, men även om det nu skulle regna, så spelar det ingen större roll. På Strandgården skiner solen alltid inombords.

– Här finns inga ledsamheter. De här dagarna går så fort. Och man får så mycket tillbaka, säger hon och uppmanar fler, både ledare och deltagare, att följa med nästa år.

Lägret pågår från i dag, onsdag, till och med söndag.

 

 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen