Sport Mountainbike

Nära Engen-succé i sprintcomebacken

Nära Engen-succé i sprintcomebacken

Alexandra Engen gjorde sin första sprinttävling på två år under Mountainbike-VM i Tjeckien. Och det vara nära en svensk comebacksuccé. Men efter en tuff spurtstrid missade Jönköpingscyklisten finalen. Hon slutade till sist sexa.

Jönköpingscyklisten Alexandra Engen hade inför onsdagens tävlingar i Mountainbike-VM tjeckiska Nove Mesto inte kört sprintklassen XCE på två år.

Men Engen visade snabbt varför hon sedan tidigare tagit två VM-guld på distansen.

Under kvalen rullade svenskan in på näst bästa tid av alla åkare.

I finalheaten tog sig Engen vidare som vinnare i sin kvartsfinal.

Jönköpingscyklisten fick därefter en tuff start i semifinalen men kunde snabbt ta sig upp till en andraplats. Svenskan fick emellertid ge sig i spurten och slutade trea, vilket innebar en missad finalplats.

Men Engen fick en andra chans i den så kallade ‘‘small final’’ där de åkare som slogs ut i semifinalen tävlade.  Väl där blev det en andraplats efter ännu en spurtförlust. Engen kan därmed titulera sig världens sjätte bästa sprintåkare.

I en intervju med Jmini/JKPG Live inför hemma-EM i Huskvarna tidigare i år berättade Engen om den svåra period hon gått igenom efter blivit utbränd. 

– Man får hela tiden testa var gränsen går. När jag går över den märker jag den tydligare än förut. Det är mycket längre mellan bakslagen. Jag är verkligen på rätt väg, sade Engen. 

LÄS MER: Alexandra Engen på väg mot Mountainbike-VM

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen