Kommun

Han blir Jönköpings nya näringslivschef

Han blir Jönköpings nya näringslivschef

I dag stod det klart vem som blir Jönköpings nya näringslivschef. Valet föll på Sven Rydell, som bland annat jobbat inom SJ i 15 år. Han tillträder sin nya tjänst den 2 januari 2017.

På fredagen stod det klart att Sven Rydell blir ny näringslivschef i Jönköpings kommun. Han är i dag anställd som marknads- och kommunikationschef för OEM International AB, en tjänst han haft sedan 2008. Innan dess arbetade han drygt 15 år inom SJ, som utvecklingschef och operativ chef inom försäljning och fjärrtrafik.

– Jag ser mycket fram emot att få jobba med näringslivsfrågor i Jönköpings kommun. Det kommer att bli en intressant utmaning att vara en drivande aktör i utvecklingen av denna spännande och expansiva region, där samverkan mellan kommun och näringsliv är en av nycklarna till fortsatt framgång, säger Sven Rydell i ett pressmeddelande.

Rydell har filosofie magisterexamen i företagsekonomi och har genomgått SSE Executive Educations ledarskapsprogram. Han tillträder sin nya tjänst den 2 januari 2017.

– Jönköpings kommun behöver hela tiden utveckla arbetet med att erbjuda näringslivet så goda förutsättningar som möjligt. I det arbetet blir Sven Rydell en nyckelspelare. Hans erfarenheter och kunskaper inom affärsutveckling, försäljning och entreprenörskap blir en stor tillgång för kommunen som helhet, säger Carl-Johan Korsås, stadsdirektör i Jönköpings kommun.

LÄS MER: LISTA: De vill ta över som näringslivschef efter Littorin

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen