Affärer Affärsnyheter

Storaffären i hamn – Vinfabriken säljs för mångmiljonbelopp

Storaffären i hamn – Vinfabriken säljs för mångmiljonbelopp

På torsdagen stod det klart att Vinfabriken säljs till det börsnoterade bolaget Cefour Wine & Beverage Partihandel.
   – Med Cefours resurser, kompetens och inte minst ambitioner är vi mycket entusiastiska inför framtiden, säger Vinfabrikens styrelseordförande och delägare Sami Asani.

Jönköpingsbaserade Vinfabriken säljs till det börsnoterade bolaget Cefour Wine & Beverage Partihandel. Det stod klart på torsdagen. Enligt ett pressmeddelande värderas affären till 8,7 miljoner kronor.

Med ett flertal produkter i Systembolagets sortiment, bland annat vin och glögg, har Vinfabriken utvecklats till ett välkänt varumärke. Bolaget har sina lokaler på Södra Strandgatan i Jönköping.

– Vinfabriken Sverige har haft en fantastisk utveckling sedan bolaget grundades för lite drygt 7 år sedan. Vi är mycket stolta över våra produkter och det mottagande de fått av konsumenterna på den svenska marknaden, säger styrelseledamoten och delägaren Sami Asani och fortsätter:

– Vad som från början var en gemensam passion hos ett antal entusiaster har nu blivit en betydande verksamhet, och därför känns det mycket bra att lämna över till Cefour för nästa steg i Vinfabrikens historia. Med Cefours resurser, kompetens och inte minst ambitioner är vi mycket entusiastiska inför framtiden, och det är också därför vi väljer att vara fortsatt engagerade framåt.

Bolaget omsatte cirka 30 miljoner under 2015. Försäljningen sker efter att bolaget letat efter en industriell köpare under en tid. Syftet ska vara att ta verksamheten till nästa nivå produktions- och försäljningsmässigt.

– Med Vinfabrikens starka varumärken och inte minst stora produktportfölj stärks Cefours position än mer, inte minst inom det ekologiska området, säger Henrik Sundewall, vd på Cefour.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen