Sport

Erik Holmberg närmare SM medalj än någonsin

I helgen avgjordes SM i triathlon på medeldistans i Vansbro. Och IKHP:s Erik Holmberg var ytterst nära en pallplats.

Konkurrensen i herrarnas elitklass var i år tuffare än någonsin och alla de bästa var på plats för att göra upp om medaljerna. Erik började med en riktigt bra simning och var med upp ur vattnet bland de främsta. Cyklingen gick som förväntat mycket bra, det brukar den göra för Erik som är riktigt stark på cykeln. Svårigheten kan vara att hålla igen lite för att spara sig till den avslutande löpningen på 21 km. Ut på löpningen var Erik fortfarande med om medaljstriden.

Han började löpningen precis i det tempo som han hade tänkt sig innan tröttheten kom. Erik bet ihop och fick nya krafter under de sista fem kilometrarna av löpningen. Erik slutade på en femteplats. Om man jämför tiderna med tidigare år så ser man att Erik har tagit ett stort kliv framåt och han var betydligt närmare segern i år än i fjol och var bara minuten från bronsmedaljen. Erik hade emellertid en svacka under löpningen som förmodligen kostade honom pallplatsen.

Med lite distans till tävlingen känner Erik att det var ett resultat med mersmak och att det känns positivt för den fortsatta satsningen. Erik kommer igen nästa år, det kan vi vara helt säkra på. Nu hoppas vi bara att Eriks fina form håller i sig tills på söndag. Då har vi nämligen möjligheten att heja fram Erik när han startar i proffsklassen här på Ironman i Jönköping.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen