Sport Jönköping

Ungdomar med hund på sommarläger

Ungdomar med hund på sommarlägerUngdomar med hund på sommarläger bild nr 2Ungdomar med hund på sommarläger bild nr 3Ungdomar med hund på sommarläger bild nr 4
Ungdomar med hund på sommarläger bild nr 6Ungdomar med hund på sommarläger bild nr 7Ungdomar med hund på sommarläger bild nr 8Ungdomar med hund på sommarläger bild nr 9
Ungdomar med hund på sommarläger bild nr 11Ungdomar med hund på sommarläger bild nr 12Ungdomar med hund på sommarläger bild nr 13

På Jönköpings Brukshundklubb, JBK, pågår just nu ett ungdomsläger där ungdomar i åldrarna sju till sexton år, tränar hund och har roligt tillsammans i dagarna tre. 

För tredje året i rad arrangerar Jönköpings Brukshundklubb ett tre dygn långt sommarläger för barn med egen hund. De bor på hundklubben och tar själva hand om sina hundar och får testa på en hel rad olika aktiviteter under lägrets gång. 

Draghundsport
När Jmini besöker JBK under tisdagen står det draghundsport på schemat. Ungdomarna och deras hundar får testa på draghundsport. Linda Lindquist som är mycket aktiv inom draghundsporten är på plats och instruerar och väcker intresse. 
LÄS MER: Linda drar mot VM- med fyrfota vänner

Stort intresse
Intresset för att deltaga har varit stort och har ökat för varje år. I år deltar 16 barn med var sin hund. 

– Många tycker det är roligt att få ta eget ansvar över sin egen hund utan föräldrars närvaro. Givetvis stöttar vi ledare dem, säger Hanne Jensen som är en av initiativtagarna till lägret. 

Hanne blev tidigare under 2016 utsedd till årets ungdomsledare. 
LÄS MER: Hanne Jensen årets ungdomsledare

Populärt
De barn som vi pratar med tycker att lägret är mycket roligt och många har varit med i flera år. Att vara borta några dagar och träffa kompisar samtidigt som man får ha med sig sin egen hund är ett koncept som verkar mycket populärt. 

Fokus på att ha roligt
Hundarna som ungdomarna har med sig är allt från en liten tax till en stor Flat Coated Retriever, vilken ras man har på sin hund spelar alltså ingen roll. Hur mycket hund som ungdomarna har tränat tidigare spelar heller ingen roll, allt ifrån tävlingsekipage till glada nybörjare finns på plats. Fokus ligger på att alla ska ha roligt och utvecklas tillsammans och med sina hundar. 

Olika aktiviteter med hund
Under lägret kommer ungdomarna att få testa på agility, draghundsport, parkour, nosework, rallylydnad och freestyle. 

Duktiga agilityekipage
Tre av tjejerna som är med på lägret visar även när de tränar agility och berättar varför de satsar på just agility. 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen